logo Slimmer Chillen
#Slimmerchillen

Chillen met je vrienden, sporten, werken, muziek maken en naar school gaan: hoe doe je dat - veilig - in de 1.5 meter samenleving? Deel de mooiste voorbeelden uit je omgeving of jouw eigen creatieve oplossingen in tekst, op video of foto op TikTok, Twitter, Facebook of Instagram via #slimmerchillen. Of mail naar info@slimmerchillen.nl. Voor wat hoort wat, want uit alle inzendingen kiezen wij tweewekelijks drie winnaars voor waardecheques van €50,-, €20,- en €10,-

Wat is jouw #slimmerchillen-oplossing?

Bekijk hier alle inzendingen

#Slimmerchillen in beeld

 • Lukas, Rijswijk

  plaatje

  Lukas maakte een video met tips in coronatijd. Gelukkig telt die anderhalve meter afstand voor hem niet meer!

 • Thijs, Woudenberg

  plaatje

  'Ga foto's maken met je vrienden, voor Instagram bijvoorbeeld. En als je weer thuis bent stuur je de foto's naar elkaar op. Er zal vast wel een leuke bij zitten'. Aldus de #slimmerchillen-tip van Thijs uit Woudenberg.

 • Elance Academy

  plaatje

  Ook bij ELANCE Academy, een coachingsacademie voor meiden tussen de 10 en 27 jaar, doen ze aan slimmer chillen! Zo hebben acht meiden een groepsbijeenkomst gehouden over het thema 'zelfvertrouwen'. Zij hebben o.a. een bucketlist gemaakt met daarop dingen om uit te proberen, zoals zelf keuzes maken en voor jezelf opkomen.

 • Boeroehof, Utrecht

  plaatje

  Kinderen in Utrecht doen buiten een taalspelletje met de letters van het woord corona. ‘Als Mark dit ziet, mag hij trots zijn’, aldus een trotse vader. Gelukkig is de N van Niet naar school verleden tijd.

 • Mike Knol

  plaatje

  Dit ‘uitje’ is een inzending van Honda -en Formule 1 liefhebber Mike Knol. Zijn begeleidende boodschap: ‘Zoals Ferd Grapperhaus zegt: Slimmer chillen = Corona killen’.

 • Larissa Bentvelzen (Rijswijk)

  plaatje

  In Rijswijk doet ook het college van B&W een duit in het #slimmerchillen-zakje. Zoals wethouder Larissa Bentvelzen, onder andere belast met Jeugd. Zij deelt via Instagram haar #slimmerchillen-moment.

 • Joshua Eppinga (Harlingen)

  plaatje

  Kaarten met je vrienden, maar dan via de post. Postzegel erop en afwachten maar. Dat kan even duren, maar daarmee bouw je wel spanning op. En het is leuk als je dan eindelijk weer nieuwe post krijgt.

 • Tim Pierik

  plaatje

  Eindelijk weer met elkaar sporten, natuurlijk wel op anderhalve meter afstand van elkaar en wel buiten. En die salto lukt gelukkig nog steeds, zelfs met z’n drieën tegelijkertijd.

 • Jesslyn Bambach

  plaatje

  Met mijn vriendin haalde ik een ‘knabbelbabbeltas’, om samen te kunnen knabbelen en babbelen. Met een centimeter in de aanslag en de hond als natuurlijke barrière kunnen wij prima #slimmerchillen.

 • Balkondate

  plaatje

  In Friesland doen ze natuurlijk ook aan #slimmerchillen, want koffie drinken met je buren kan best allebei op je eigen balkon.

 • Linn van Dijk

  plaatje

  Linn had een feestje te vieren en deed dat op veilige afstand van haar vrienden.

 • Jort Blekkink

  plaatje

  Jort zoekt de ruimte en dat is heel verstandig. Houd afstand!

 • Max van Kaam

  plaatje

  Max maakt er met z’n broer een heel circus van met dat #slimmerchillen. Je blijft kijken!

 • Amy de Ronde

  plaatje

  Sinds Corona doe ik aan flessenpost met mijn bff. We hebben een vast plekje waar we onze fles verstoppen. Een paar keer per week schrijven we elkaar leuke grappige gekke of briefjes. Soms komen we elkaar tegen en dan chillen we in het gras op anderhalve meter afstand van elkaar!

 • Olivier en Roosmarijn

  plaatje

  Deze twee studenten bezorgen de mooiste taartjes en cakes. Om ook een steentje bij te dragen aan het tegengaan van eenzaamheid. Let wel: alleen in de regio rondom Doesburg-Doetichem. www.cake-19.nl

 • Luca Derin

  plaatje

  Ook de Limburger Luca Derin – wie kent hem niet van Love Island - doet aan #slimmerchillen. Hij post op Instagram: ‘Stressed. Depressed. But wel-dressed’. En besluit met de oproep: #Stayhome en #slimmerchilleniscoronakillen.

 • Merel Balje

  plaatje

  Chillen in Park de Wezenlanden in Zwolle. De foto van Merel is uiteraard op 1,5 meter afstand gemaakt. Dus helemaal #slimmerchillen-proof.

 • Jenzel07

  plaatje

  Zo zien Jenzel en haar vriend eruit als ze te horen krijgen dat het festivalseizoen is uitgesteld naar 2021. Toch is er ook begrip voor. Want ze besluiten hun post met #slimmerchilleniscoronakillen.

 • Coen Bok

  plaatje

  Een Vrijmibo met je beste vrienden: dat is de inzending van Coen Bok uit Haaksbergen. Enne….. zoek de verschillen!

 • Daniel Zakrijeva

  plaatje

  Ga lekker wandelen met twee van je vrienden. Maar wel op 1.5 meter afstand. En doe gelijk een fotoshoot: goed voor je gezondheid en Instagram!

 • Aimee

  plaatje

  Aimee maakte met haar vrienden een complete film (te zien op insta!) met allerlei tips hoe je slimmer kunt chillen met een touw. Van springtouwen tot koekhappen!

 • Cynthia

  plaatje

  Ik maak vaak portretten van mijn vrienden en die geef ik dan soms met verjaardagen. Als we online contact hebben, kan ik ondertussen lekker tekenen.

 • Chantal van der Heijde

  plaatje

  Om deze verrassingskofferbakdate te organiseren voor onze jarige vriendin zijn we allemaal vanuit onze studentenstad naar onze ouders gefietst (om het ov te ontlasten natuurlijk). We hebben de auto's van onze ouders geleend en deze versierd. Vervolgens kwamen we als verassing luid toeterend het erf opgereden van onze jarige vriendin. Slimmer chillen = corona killen!

 • Bobbie en Suze

  plaatje

  Wij maken op Instagram elke dag een grappige kroegvideo om het quarantaineweekend in te luiden. Te zien op instagram: @de_covidkroeg

#Slimmerchillen-tip van de dag

 • Webinair voor jongeren

  tip

  De corona gedragsunit van het RIVM organiseerde een webinar over het leven van jongeren van 15 tot 18 jaar in een anderhalvemetersamenleving. Hoe waren hun ervaringen, wat hebben ze nodig. Nieuwsgierig naar hoe andere jongeren erover denken? Bekijk de webinar terug op onlineseminair.nl

 • Koen Schulling

  tip

  Ga met je burgemeester in gesprek over de anderhalvemetersamenleving. Echt, de meeste burgervaders zetten hun deuren wagenwijd open voor je. Zoals Koen Schuiling van Groningen, die in ludieke filmpjes antwoord geeft op vragen van kinderen. Harm-Jan van Schaik ging in gesprek met het kindercollege van Harderwijk.

 • Maak een tijdscapsule

  sport

  Schrijf geschiedenis, maak een tijdscapsule! Schrijf, teken of fotografeer de komende tijd over deze unieke periode en hoe jij dat beleeft. Stop al je producten, krantenknipsels of usb-stick in een (zelfgemaakte) tijdscapsule en bewaar ‘m voor later. Dit idee van Vincio (16) en Dafne (14) wint deze week de tweede prijs.

 • Wat kan wanneer?

  sport

  Wat mag je nu wel en wat mag je nu niet? De meest betrouwbare bron is de overheid. Wil jij weten waar je aan toe bent? Kijk dan hier:

 • Krijtkunst

  sport

  Overal op straat kom je het tegen: krijtkunst. En voorlopig is er geen regen voorspeld, dus je kunstwerk blijft langer zichtbaar. Een leuke tip: doe eens gek met tape en experimenteer met een kleur- en lijnenspel.

 • Toren van marshmellows

  sport

  Doe als de ouders van twitteraar @Bowidean en lever bij vrienden een tasje met spaghetti en marshmellows. Spreek een tijd af voor een zoommeeting en doe een wedstrijd wie de grootste toren bouwt.

 • City’s vanuit je sofa

  sport

  Is je wereldje klein geworden? Ga dan virtueel op reis via Google Arts & Culture, dan zijn er geen grenzen meer. Vergaap je aan een van de 180 Fashion-Forward Collections, dwaal door een van de 2000 musea, beklim de Eiffeltoren of ontdek de mooiste city’s vanuit je sofa.

 • Leer nieuwe skills

  sport

  Netflix uitgespeeld? Leer dan nieuwe skills! Dat is de slimme tip van Chicks and the City uit Rotterdam. Bij deze podcast leren meiden editen, interviewen, regisseren, filmen en veel meer. Een taal, jongleren, koken, dansen, dat kan natuurlijk ook. Ga ervoor. P.s: Chicks and the City interviewde ons over #slimmerchillen (vanaf minuut 12). Je ziet het hier.

 • Fit blijven doe je zo

  sport

  Fysiek gezond blijven is ook #slimmerchillen. Leonardo College uit Leiden heeft daar deze suggesties voor. Je ziet het hier.

 • Inspiratie uit Veenendaal

  sport

  Jongeren uit Veenendaal laten in dit superleuke filmpje zien hoe zij nu al #slimmerchillen. Kijk mee. Wie weet doe jij wat extra inspiratie op: https://www.youtube.com/embed/vIBadZxBPEo

 • Dancing queen

  sport

  Dat is nog eens een challenge: maak net als @lewisleighh een tiktok met je oma! Breng de dancing queen in haar naar boven! Hij bracht de dagelijkse boodschappen, en wist haar daarna te verleiden tot een dansje. Natuurlijk op anderhalve meter afstand. Bekijk de tiktok hier.

 • Daag je ouders uit

  sport

  Vind je dat je ouders wel wat in beweging mogen komen en raak je het bankhangen zelf ook wel een beetje zat? Daag hen (of je vrienden) dan uit om mee te doen met een van de superleuke sportlessen van Sporten Voor je Deur. Van speciale familielessen (boksen in de kussens!) tot Bootcamp en Hiit, Mindfulness, Yoga en Kickboksen. Zonder ingewikkeld gedoe, gewoon thuis met wat er voor handen is. Lachen gegarandeerd. Gratis en live, elke dag om 09.00 en 19.30 uur via Facebook en Youtube. Maar ook elk ander moment op te zoeken natuurlijk. Meer informatie? Dat lees je hier

 • Trek die pyama uit!

  18_netflix_party.jpg

  Uitslapen, de hele dag in je pyjama rondlopen en eindeloos Netflixen; dat is het perfecte recept om in een dip te belanden. Dat zegt de U-Krant van de Universiteit van Groningen. De krant geeft nuttige tips die ook voor scholieren heel handig zijn. Een korte samenvatting: wees lief voor jezelf, doe iets leuks, onderhoud je sociale contacten, zorg voor een nieuwe routine en weet wat er van je verwacht wordt. Lees hier het hele artikel.

 • Gratis online Escaperoom

  18_netflix_party.jpg

  De online Escaperoom ‘De verloren herinnering’ ontving de afgelopen weken al ruim 50.000 spelers! Speel ‘m ook, alleen of in een groepje! Deze Escaperoom is een initiatief van achttien Escaperooms die hun echte locaties natuurlijk dicht moesten doen. Meer spellen worden op dit moment ontwikkeld door het enthousiaste team. En heel fijn: het spel is gratis beschikbaar, er wordt alleen na afloop om een vrijwillige donatie gevraagd. www.deverlorenherinnering.nl

 • Photo Roulette

  18_netflix_party.jpg

  In de app Photo Roulette ga je een wedstrijd aan met je vrienden. Doel is zo snel mogelijk raden wiens foto er wordt getoond. Daarvoor geef je de app toegang om foto’s uit jouw albums te tonen. Maar je weet dus nooit welke. En wanneer. Photo Roulette kun je met een aantal vrienden tegelijk spelen. En dat kan tot hilarische ontboezemingen leiden!

 • Samen kijken met Netflix Party

  18_netflix_party.jpg

  H. Dalama tipt om slimmer te chillen via Netflix. “Netflix Party speelt de film of serie tegelijk af zodat je altijd gelijkloopt met je vriend of vriendin. Zo kan je met zoveel mensen als je wilt lekker een serie kijken en #slimmerchillen terwijl je allemaal toch in je eigen huis bent! Lotte tipte nog om elkaar tegelijkertijd te videobellen, dat maakt het nog leuker.

 • Samen Minecraften

  gamen.jpg

  Ook @KattukNL helpt jou met #slimmerchillen. Want de Kattuk.NL Minecraft server is online! Check de site https://kattuk.nl voor het IP-adres. En stuur ons mooie foto's van hoe jij lekker aan het gamen bent.

 • Online bingo’en

  insta-image.jpg

  Sid van Wijk organiseerde een online bingo. Compleet met hypermodern green screen en superouderwets ronddraaiend bingomandje. Over twee weken staat er een creatieve PubQuiz op de agenda van de masterstudent IT proces Management . “Supergezellig om zo met elkaar slim te chillen."

 • Stay at Home

  Het Coronavirus bestrijden door zoveel mogelijk toiletrollen te verzamelen: dat is wat je te doen staat als je de app 'Stay at Home' opent.De app is bedacht door Webapptool en is gratis te gebruiken. Zelf een oordeel vellen? Klik dan op deze link

#Slimmerchillen op TikTok

#Slimmerchillen op Instagram

#Slimmerchillen in tekst

 • Sterre

  FaceTimediner

  Wij hadden via FaceTime een diner op afstand. We hadden allemaal zelf een diner gekookt, en we hadden ons chique aangekleed. Omdat we allemaal 18 zijn, hadden we er een flesje wijn bij gedronken en werd het een hele gezellige avond; zeker een aanrader.

 • Lidia van der Klei

  Zoomvrienden

  Elke vriend of vriendin logt in via Zoom, vanuit zijn of haar woonkamer, tuin, balkon met een drankje en hapje. Zo zijn we toch met elkaar!

 • Fred van der Sluis

  Ook #slimmerchillen in Sofia

  Ik blijf gewoon zoveel mogelijk thuis, ook al woon ik in Sofia. Lekker chillen met de katten en ‘s middags op het balkon zitten. Als ik een paar boodschappen moet doen, dan is dat rond 08:30 uur. Dan is het nog erg rustig. En ja: wij moeten hier een mondkap dragen zodra we naar buiten gaan.

 • Yvonne Dankers

  Meer waterpunten

  Eigenlijk moeten er in Nederland meer watertappunten komen zodat mensen vaker de mogelijkheid hebben om handen te wassen. En prullenbakken erbij voor de papieren zakdoekjes natuurlijk. Dat kan bij voetbalveldjes, speeltuinen, parken en plekken waar veel mensen langskomen. En dan bij winkelcentra een waspunt inrichten met gratis handgel. En handzeepflaconnetjes voor iedere jongere!

 • Mika de Zwarte

  Online darten

  Met mijn dartmaatjes ben ik online wedstrijdjes tegen elkaar gaan spelen! Dat is slim en ook leuk.

 • Alysha Janga

  Meidenavond

  Bijna iedere avond kijk ik met mijn beste vriendinnen een leuke film via Netflix. Het lijkt echt heel erg op een echte meidenavond, we hebben altijd wat lekkers! IJs, chocola, thee, chocomelk noem het maar op. Samen #slimmerchillen!

 • Rene Schelhaas, Hoogeveen

  Uitlaatklep op veilige afstand

  Ik ben zeer actief vrijwilliger binnen onze voetbalvereniging en ik hoop dat de voetbalvelden snel weer open gaan voor recreatief gebruik. Ook daar kunnen we prima #slimmerchillen. Het is tijdens een potje 16'en erg gemakkelijk om die anderhalve meter afstand te houden. Zo blijft voetbal een mooie uitlaatklep en we kunnen zo (op gepaste afstand) afspreken met onze vrienden.

 • Cherise van Egten

  Natuurgebieden schoonmaken

  Doe activiteiten waarbij je afstand houd, zoals bubbelvoetbal. Uiteraard moet je de spullen na gebruik wel steeds reinigen. En ik zou het leuk vinden als er een beloning komt voor kinderen als ze natuurgebieden en stranden schoonmaken. Dan hebben deze kinderen een leuke activiteit, verdienen ze wat geld en het levert een schonere natuur op!

 • Tjeerd van Dort

  Buurtbingo

  Iedereen zit buiten voor zijn eigen voordeur en één iemand heeft een bingorad. Door een megafoon noemt hij de nummers op. De prijzen kun je ophalen bij de spelleider, of de spelleider legt de prijs bij het winnende huis. Bij ons in de buurt hebben we dit al gedaan en het was superleuk.

 • Anoniem

  Slaapparty via skype

  Ik heb een goed idee voor iedereen in deze roerige tijd die zijn/haar vrienden mist. Ik ben zelf 16 jaar en heb hier ook last van. Toch probeer ik er het beste van te maken. Zo skype ik veel met mijn vriendinnen om contact te houden. Een leuk idee is om een slaapparty te houden, maar dan via skype. Je kan veel leuke spelletjes spelen en gezellig kletsen. Zo ben je misschien niet fysiek samen, maar je ziet en spreekt elkaar wel!

 • Anne-Sophie van der Werf

  Samen Kahooten

  Mijn idee is om een Kahoot te maken. Daarmee kun je je eigen quiz ontwerpen en dat kan dan over alles gaan. Het kan een Kahoot zijn over je eigen vriendengroep, over het coronavirus etc. Dan kan je de link van je Kahoot in een groepsapp versturen en kan iedereen thuis op veilige afstand de quiz maken. Uiteindelijk komt er ook een top 3 uit. Zo kan je je goed vermaken in quarantaine!

 • Sven Roelofs

  Muzikale bingo

  Mijn idee is: maak eens een muziekbingo met je vrienden via Teams, Skype, Facetime of Zoom. Het spel gaat als volgt. Iemand is de dj en laat elke keer van een nummer de eerste vijf seconden horen. Daarna moet iedereen raden welk nummer het is. Degene die het meeste goed heeft die heeft gewonnen, en die stuur je dan een taart op (of iets anders)!

 • Anna Kampman

  Online wedstrijden

  Mijn idee is dat je met je vrienden online wedstrijden gaat verzinnen. Zoals bijvoorbeeld met zijn allen een ingewikkeld recept namaken. Daarna kan je dan met foto’s kijken wie het recept het beste heeft uitgevoerd. En daarna natuurlijk het eten dat iedereen gemaakt heeft naar een weeshuis brengen.

 • Timo Linge

  Monopoly op telefoon

  Als je toch buiten wilt chillen met een paar vrienden om even bij te kletsen of wat dan ook, dan heb ik een leuke bezigheid. Download Monopoly op je telefoon. De kosten zijn ongeveer 2-4 euro. Zorg dat je minimaal 1.5 meter uit elkaar zit en je hebt je avondje chillen helemaal voor elkaar!

 • Senna Overbeek

  Langere bankjes

  Mijn idee is om vaker te Facetimen en minder met elkaar af te spreken in het echt. Want met FaceTime zie je elkaar en kun je met elkaar praten; het enige verschil is dan dat het digitaal is in plaats van echt. Wat ook kan: borden plaatsen in heel Nederland waarop staat we anderhalve meter afstand moeten houden. Als laatste idee: we kunnen bijvoorbeeld ook bankjes maken die langer zijn dan anderhalve meter. Zodat het er niet ongemakkelijk is voor de mensen, als de ene persoon in de ene hoek zit en de ander in de andere hoek. Slimmer chillen is Corona killen!!

 • Chantal Versteeg

  Eigen WhatsApp-spel

  Met een vriendengroep doen wij een zelfverzonnen WhatsApp-spel. Opdrachten zijn bijvoorbeeld moeilijke liedjes en voorwerpen raden, torens van wc-papier maken, puzzels oplossen, spreekwoorden zoeken in een plaatje, zo snel mogelijk vier elektrische apparaten op een rijtje zetten, acht groentesoorten met een A opschrijven of bijzondere dieren raden. Wie klaar is stuurt de foto met het bewijs. Zo komen we onze avonden wel door.

 • Seger de Bekker

  Balkonchillen

  Iedereen zit lekker op z’n eigen balkon te chillen, met een muziekje en een colaatje. En om te communiceren moet je even bellen of appen met elkaar. #slimmerchillen

 • Floor de Waard

  Anderhalvemeterpicknick

  Met vrienden deden we een ‘anderhalvemeterpicknick’ op een leeg grasveld. Iedereen bracht zijn eigen bak eten mee. Een van m'n vriendinnen bracht ook een zak chips mee en bakjes zodat iedereen zijn eigen bakje chips had. Natuurlijk genoeg kleedjes meegenomen om anderhalve meter uit elkaar te kunnen zitten. Was supergezellig en heerlijk met dit weer.

 • Lotte

  Pubquiz

  Sinds de Coronatijd worden er veel pubquizen georganiseerd die je online kunt doen, bijvoorbeeld van Upbeatles. Als je tegelijkertijd ook gaat videobellen wordt het nog gezelliger.

 • Roos Sohier

  Google hangout

  Ook binnen de richtlijnen van het RIVM kun je een gezellig avondje film kijken met je vrienden. Start via google een hangout waarin iedereen thuis dezelfde film kijkt op hetzelfde moment. In de hangout kan je ook een chat starten waarin je ondertussen toch lekker kan kletsen. Iedereen zit dus thuis maar toch heb je een gezellige filmavond met elkaar.

 • Wout Hofstede

  Jachtseizoen

  Wij spelen ‘Jachtseizoen’ van StukTV op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat we twee kleine groepjes hebben. Een groepje rent en heeft 10 minuten voorsprong. Daarna wordt er om de 5 min een locatie van de groep renners verzonden. Het zoekende team moet ze binnen een uur tijd weten te pakken. Doen ze dat niet? Dan hebben de renners gewonnen! Dit kan je overal spelen en is een mooie combinatie van sport en entertainment!

 • Bart Mudde

  Kubussen op festivalterrein

  Het is zo balen dat waarschijnlijk alle festivals gecanceld worden! Daarom bedacht ik een systeem waarop we toch met elkaar in het zonnetje kunnen dansen en chillen. Op de festivallocatie worden kubussen van glas geplaatst waarvan de bovenkant open is. Zodat iedereen lekker los kan in z’n eigen kubus en je kunt elkaar toch zien door het glas. Via een app of paneel in de kubus bestel je je biertjes die met drones worden gebracht. #gewoondoen

 • Desiree Bona

  Fiets als buffer

  Als je met de fiets afspreekt en allebei aan een andere kant gaat zitten, heb je meteen die 1,5 afstand van elkaar. Zo kan je toch sociaal doen en elkaar blijven zien. En dat is goed tegen depressie en eenzaamheid. Ook kun je samen genieten van het mooie uitzicht, bijvoorbeeld van de zonsondergang want dan is het toch rustiger buiten.

 • Saara Hussein

  Life hacks

  Ik heb lang zitten zoeken naar hoe ik me kon vermaken, in plaats van alleen achter die laptop of telefoon te zitten. Ik heb samen met mijn zusje bedacht om online life hacks, doe het zelf video’s, knutsel pranks enzo te doen met elkaar. Dat helpt tegen de verveling.

 • Imi Mani

  Samen films kijken met ‘Rave’

  Ik en mijn vrienden kijken samen heel graag films, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dus niet meer mogelijk. Ik heb daarvoor een app genaamd ‘Rave’ gevonden. Met deze app kun je online niet alleen met vrienden, maar ook met wereldvreemde mensen films kijken. Zo kan je toch nog (op een zeer veilige afstand) samen films en/of series kijken.

 • Sabri Develi

  Spreek elkaar aan!

  Mijn tip: Spreek elkaar aan! Denk verstandig na voordat je wat doet, en praat op gepaste afstand met elkaar (niet in grote groepen natuurlijk), want dat is een grote risico. Ook kan je een shirt aan doen waarop ‘1,5M afstand’ staat. Doe het voor jezelf, je vrienden, je gezin, en je familie! Zo kunnen we zo’n crisis voorbij laten gaan. De maatregelen zijn sterker dan het Coronavirus, dus DOEN!

 • Lusi Buschgens

  Workouts

  Ik ben het nu wel beu, maar daarom moeten we er het beste van maken. Ik vind het heel leuk om samen met vrienden een workout te doen of te sporten. We bellen elkaar op en motiveren elkaar daarmee ook om te sporten en het is natuurlijk ook heel gezellig. Blijf gezond en maak er het beste van!

 • Meri Daneljan

  Wandelen én bellen

  Ik merk dat ik het liefst nog wel een beetje in beweging blijf. Doordat alle sportfaciliteiten gesloten zijn, ga ik bijna elke dag wel een stukje wandelen. Ondertussen zie ik mijn vrienden en vriendinnen wel minder, dus ik mis ze wel. Daarom heb ik bedacht om voortaan (lekker ouderwets) te bellen met m’n vriend(inn)en terwijl ik buiten aan het wandelen ben. Vaak gaan zij dan ook in hun eentje wandelen, maar door te bellen, voelt het toch alsof je samen een frisse neus haalt.

 • Lieke

  Twee auto’s, één plank

  Hier mijn idee: zorg dat jij en je vriend/vriendin een even hoge auto hebben. (Een rijbewijs is ook handig trouwens). Parkeer de auto’s op een rustige parkeerplaats met 1,50 ertussen. Tussen de twee auto’s leg je een plank waar je vervolgens wat drinken op zet. Dit wel aan je eigen kant. Zorg dat je niet tegelijk je drinken/eten pakt. Hierdoor heb je dan net genoeg afstand. Natuurlijk kan je ook nog gezellig langs n drive trough!

 • Roy Logtenberg

  Tekenen en muziek maken

  Dit is hoe hoe wij slimmer chillen (en dus corona killen):
  - 's Avonds een rondje hardlopen (op gepaste afstand natuurlijk!)
  - Op www.skribblio.nl een tekenspel spelen. Ook hebben we een 30-daagse tekenchallenge bedacht.
  - En dan onze favoriet: Een online party via skype waar we een zelfbedacht muziekspel spelen. Ieder laat dan 5 liedjes horen, en degene die het liedje als eerste raad krijgt een punt. Degene met de meeste punten wint! 😆

 • Mariska Kremer

  Gebruik ‘Bunch’

  ‘Bunch’ is een app zoals FaceTime, waarin je met meerdere mensen verschillende ‘multiplayer games’ kunt spelen. Bovendien bestaat er een chrome extension genaamd ‘Netflix party’ waarbij je op verschillende apparaten tegelijkertijd Netflix kunt kijken (en kunt chatten). Je kunt er eventueel ook nog voor kiezen om hierbij via bijvoorbeeld Skype te (video)bellen.

 • Grace Zinga

  Hobby-competitie

  Wat nu als we iets gaan doen met mensen en hun hobby's? Ik bedoel: er zijn sowieso kinderen die een droom hebben zoals rappen, dansen, zingen en rijmen. Laten we er een competitie van maken. Met elke week een prijs voor de grappigste video’s van alles. Dat kan ook met een thuisopdracht, bijvoorbeeld in je tuin in je douch of waar dan ook.

 • Eva

  Jongleren met 3 eieren

  Ook onze vriendengroep is sinds 3,5 week bezig met SLIMMER CHILLEN. Normaal gesproken zagen we elkaar dagelijks op het Windesheim, we studeren om gymdocenten te worden. Daarom zijn wij elkaar gaan uitdagen, elke dag bedenkt iemand anders een challenge. Zoals jongleren met drie eieren. Gelukt? Dan krijg je een punt! Het is verplicht om een foto of video van de challenge in de groepsapp te delen. Uiteraard zijn de bloopers ook welkom

 • Jelle van Zanten

  360 graden VR FaceTime

  Ik stel voor: koop twee of drie hoepels, knip ze open en maak er een cirkel van. Die plaats je dan om je heen en zo houd je altijd afstand.

  Ander idee: 360 graden VR FaceTime, zodat mensen veilig met elkaar kunnen praten. En met 360 graden zullen zij zich meer verbonden voelen. Verder weet ik er nog wel een paar, maar dan wordt dit mailtje wel heel groot (net zo groot als de benodigde afstand tussen mensen in deze tijden)

 • Thijs Erven

  Mogelijkheden genoeg

  De 1.5 m afstand hoeft geen probleem te zijn. Er zijn meerdere manieren om te chillen met vrienden. Zo kun je een online spel spelen met vrienden en via facetime of skype elkaar zien en spreken. Verder kun je ook je scherm delen zodat vrienden kunnen zien wat je doet; zo zou je bijvoorbeeld dezelfde film kunnen kijken en tegelijkertijd praten. Mogelijkheden genoeg dus!

 • Bibi Queisen

  Pretend You’re Xyzzy

  Het is altijd lachen om samen met vrienden het spel Cards Against Humanity te spelen. Dat kan nu helaas niet. Wat wij nu met vrienden doen, is de website Pretend You're Xyzzy (https://pyx-1.pretendyoure.xyz/zy/game.jsp) gebruiken. Hier kun je online het spel met vrienden spelen. Zet Skype/Discord/Zoom aan, praat en lach met elkaar en dan is het net alsof je weer terug in dat gezellige cafe of op dat gezellige feestje.

 • Bibi Queisen

  Ophoepelen

  Mijn idee voor 'slimmerchillen' in deze onzekere lastige tijd is dat het legaal wordt om met maximaal 10 personen (vrienden) bijeen te mogen komen, maar dan met een hoepel om je heen. Op deze grappige manier is het leuk om weer bij elkaar te zijn en met een select aantal personen er toch een leuk 'Feestje' van te maken. Een bijpassende naam voor dit idee: 'OPHOEPELEN'

 • Marieke Hulsbos

  Bubbelvoetbal

  Mijn idee: BUBBELVOETBAL! Omdat alle spelers een plastic bubbel om zich heen hebben, kun je fysiek niet dichtbij een andere speler komen. Op deze manier kunnen jongeren iets leuks doen met hun vrienden, terwijl ze in beweging blijven zonder de regels te overtreden.

 • Amber van der Voorden

  Drie ideeën om slimmer te chillen

  1. Bespeel jij een instrument? Ga dan videobellen met een vriend(in) die ook een instrument bespeelt, en ga samen een leuk muziekstuk oefenen of spelen.

  2. Doe een teken-challenge. Gebruik daarvoor een dobbelsteen. Bedenk voor elk getal op de dobbelsteen een opdracht, doe een worp en ga die opdracht uitwerken.

  3. Verzin challenges met een sport, zoals bijvoorbeeld turnen. Bedenk bij iedere letter van het alfabet een opdracht en doe dan de opdrachten van de letters in elkaars naam.

 • Ray Nederpel, Nieuwerkerk aan de IJssel

  Escape-rooms in huis

  Wij maken al twee weken escape-rooms in huis. De escape-room bestaat uit een speurtocht, met onderweg puzzels of opdrachten die leiden naar de volgende aanwijzing of een deel van de sleutel. Ter voorbereiding op de toetsweek waren de puzzels afgelopen weekend vooral gebaseerd op de te leren lesstof van de kinderen. Leuk en stiekem ook gelijk een mooi meetmoment of zij de stf beheersen. En….maken is soms nog leuker dan het oplossen.

 • Thijs

  Verliefd op 1,5 meter afstand

  Voordat Corona doorkwam zijn mijn vriendin en ik begonnen met daten. Momenteel zijn we hopeloos verliefd en balen we over de afstand die we moeten houden. Wat we overigens goed begrijpen. Wij chillen daarom slimmer. Ieder in onze eigen auto, bedenken we grappige challenges. Wij werken ook beide in de supermarkt en zien elkaar dus wel. Toch kan ik niet wachten totdat we elkaar weer normaal kunnen vastpakken en knuffelen. Maar tot die tijd: 1.5 meter.

 • Diede, Diana, Annelie, Jacky en Iris, omgeving Gouda

  Supermaan vanuit kofferbak

  Na regelmatig de ‘houseparty-app te hebben gebruikt, werd het hoog tijd om elkaar in reallife te spreken. Auto's werden volgeladen met dekens, kussens, jassen en versnaperingen. Iedere auto minimaal 3 meter uit elkaar en om beurten naar de minibar om handen te ontsmetten en daarna een stukje taart en drankje te pakken. Vervolgens terug in je kofferbak. We hebben de gehele avond gekletst en genoten van de ‘Supermaan’. #staystrong #slimmerchillen.

#Slimmerchillen inspiratiebox

#Slimmerchillen tips van adults

 • Een midwinterhoorn (een houten blaasinstrument, een heel grote toeter zeg maar) is zomaar 1,5 lang. Dat inspireerde de midwinterhoorngroep Eibergen tot de volgende bijdrage. De inzenders vallen niet onder de doelgroep, maar zijn wel lekker creatief.

 • Christa

  “De tip: ‘ga naar buiten en maak plezier’ is natuurlijk helemaal goed. Maar houd ook rekening met mensen die thuiswerken, ziek zijn of gewoon rust nodig hebben. Ook zijn er altijd wel kleine kinderen die hun slaap hard nodig hebben.”

 • Mandy Postma

  Mandy Postma: “Ga stoepranden. Ik deed dat met m’n vriendinnen eindeloos. Kleine uitleg: je staat tegenover elkaar, allebei op een stoep en gooit de bal tegen de stoeprand van de ander. Als je het goed doet, stuitert hij terug.” Voordeel: je blijft gegarandeerd op anderhalve meter van elkaar!

 • 6 Uitstapjes in huis

  Kamperen in de tuin, Geocaching, virtueel museumbezoek en bioscoop in huis. Deze tips komen van Elsbeth Teeling van de ‘Club van relaxte moeders’. Zij tipt jouw ouders in een blog over zes leuke uitstapjes in huis. Doe er je voordeel mee. Want hier heb je je ouders niet voor nodig.

  https://clubvanrelaxtemoeders.nl/6-uitstapjes-in-de-meivakantie/

 • Aangekleed douchen?

  Krijg je ouders zo gek om een van de ideeën van Katrijn van Bouwel te volgen. Want zij heeft bijzondere tips. Zoals: organiseer eens een ‘stoute’ dag, bijvoorbeeld door te eten met je handen, kleren van een ander aan te doen of aangekleed te douchen. Je kunt er zelf vast nog veel meer verzinnen.

 • Letterzoektocht

  Maak eens een letterzoektocht voor je buurt. Leuk tijdverdrijf voor jezelf en voor enthousiaste deelnemers! En je kunt als deelnemer vrij gemakkelijk op 1.5 meter afstand blijven, tipt @meisjemetkrul op Twitter. De letters kunnen dan een woord vormen. Of een hashtag, zoals #slimmerchillen.

 • Frank leert jou tekenen

  Altijd al willen leren tekenen? En slaagt jouw docent er niet in jou daarmee te helpen? Maak dan eens gebruik van het aanbod van Frank Daenen. Hij leert je tekenen, voor iedereen die wat afleiding kan gebruiken. Een nieuwe 'Tekenen in Stappen' video staat klaar op

  https://youtube.com/frankdaenen

#Slimmerchillen in de media

 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media
 • media